Kawy z różnych rejonów świata
Masz ulubione przepisy na dania kuchni włoskiej, azjatyckiej czy amerykańskiej? Poznałeś w podróży smaki, które chciałbyś odtworzyć we własnej kuchni? Szukasz orientalnych produktów i przypraw? Dołącz do nas.
- Hedwiga
Kawy z różnych rejonów świata
Szukasz sklepu, który specjalizuje się w kawach i ekspresach do kawy? Jeśli tak to serdecznie polecam Up Cafe. Znajdziesz tam również przydatne akcesoria takie jak kubki termiczne lub młynki do kawy.
- paniola
Re: Kawy z różnych rejonów świata
Jestem zdania, że jeżeli pijemy kawe z głową to nic nam nie grozi. Kilka filiżanek kawy jeszcze nikogo nie zabiło. Moja ulubiona to kawa palona https://www.krainaherbaty.pl/kawa-palona/irish-cream kawa wzbogacona smakiem znanego i lubianego Irish Cream kremu alkoholowego stworzonego na bazie whisky oraz śmietany. Posiada łagodny smak z lekko alkoholowym akcentem.
- travelka
Ostatnio piłam świetną kawe po wietnamsku w Meet&Eat Galeria Mokotów . Nie wiedziałam wcześniej , ze jest tam taki lokal. Podają bardzo dobre jedzenie, mają też przemiłą obsługę. Wracam tam nie tylko dla tej kawy ale też dla jedzenie i atmosfery.
- lisa
Nie przepadam za kawą. Zdecydowanie bardziej lubię herbatę. Mam w domu jedną szafę przeznaczoną na herbaty - mąż się śmieje że niedługo nie będę mogła jej domknąć
Dzisiaj np odkryłam kwitnące herbaty z Chin na https://nianling.pl/ i chcę zamówić chociaż dwie na próbę. Podobno są przepyszne i wyglądają niesamowicie.

- mieczowa
Akurat nie interesują się tymi sprawami. Ale mam paru znajomych, może coś będą wiedzieli. Popytam i się odezwę.
pompy ciepła łódź
pompy ciepła łódź
Nie wiedziałem tak naprawdę, od którego momentu kobieta staje się "moją", ale przypuszczam, że to się wydarza, gdy nie wstydzę się przy niej płakać".
- mizantropka
Post autor: mizantropka »
Ja najbardziej lubię Arabicę. Ale nie patrzę, skąd dokładnie podchodzi.
- paulinabb
Jedną z najlepszych moim zdaniem kaw jest kawa pochodząca z Meksyku. W smaku jest idealnie wyważona pomiędzy kwasowością a słodyczą. Póki co przygotowuję ją w kawiarce, a w nieokreślonej przyszłości mam nadzieję, że w ekspresie do kawy 

Przejdź do
- Forum
- ↳ Podróżowanie w Polsce
- ↳ Podróżowanie w Europie
- ↳ Kuchnie Świata
- ↳ Różne
- ↳ Samoloty
- ↳ Wycieczki
- ↳ Biura podróży
- ↳ Z buta przez świat
- ↳ Autostop
- ↳ Campery