Kawy z różnych rejonów świata
Masz ulubione przepisy na dania kuchni włoskiej, azjatyckiej czy amerykańskiej? Poznałeś w podróży smaki, które chciałbyś odtworzyć we własnej kuchni? Szukasz orientalnych produktów i przypraw? Dołącz do nas.
- Hedwiga
Kawy z różnych rejonów świata
Szukasz sklepu, który specjalizuje się w kawach i ekspresach do kawy? Jeśli tak to serdecznie polecam Up Cafe. Znajdziesz tam również przydatne akcesoria takie jak kubki termiczne lub młynki do kawy.
- paniola
Re: Kawy z różnych rejonów świata
Jestem zdania, że jeżeli pijemy kawe z głową to nic nam nie grozi. Kilka filiżanek kawy jeszcze nikogo nie zabiło. Moja ulubiona to kawa palona https://www.krainaherbaty.pl/kawa-palona/irish-cream kawa wzbogacona smakiem znanego i lubianego Irish Cream kremu alkoholowego stworzonego na bazie whisky oraz śmietany. Posiada łagodny smak z lekko alkoholowym akcentem.
- travelka
Ostatnio piłam świetną kawe po wietnamsku w Meet&Eat Galeria Mokotów . Nie wiedziałam wcześniej , ze jest tam taki lokal. Podają bardzo dobre jedzenie, mają też przemiłą obsługę. Wracam tam nie tylko dla tej kawy ale też dla jedzenie i atmosfery.
schładzanie szokowe
schładzanie szokowe
- lisa
Nie przepadam za kawą. Zdecydowanie bardziej lubię herbatę. Mam w domu jedną szafę przeznaczoną na herbaty - mąż się śmieje że niedługo nie będę mogła jej domknąć Dzisiaj np odkryłam kwitnące herbaty z Chin na https://nianling.pl/ i chcę zamówić chociaż dwie na próbę. Podobno są przepyszne i wyglądają niesamowicie.
- mieczowa
Akurat nie interesują się tymi sprawami. Ale mam paru znajomych, może coś będą wiedzieli. Popytam i się odezwę.
Nie wiedziałem tak naprawdę, od którego momentu kobieta staje się "moją", ale przypuszczam, że to się wydarza, gdy nie wstydzę się przy niej płakać".
- mizantropka
Post autor: mizantropka »
Ja najbardziej lubię Arabicę. Ale nie patrzę, skąd dokładnie podchodzi.
- paulinabb
Jedną z najlepszych moim zdaniem kaw jest kawa pochodząca z Meksyku. W smaku jest idealnie wyważona pomiędzy kwasowością a słodyczą. Póki co przygotowuję ją w kawiarce, a w nieokreślonej przyszłości mam nadzieję, że w ekspresie do kawy
Przejdź do
- Forum
- ↳ Podróżowanie w Polsce
- ↳ Podróżowanie w Europie
- ↳ Kuchnie Świata
- ↳ Różne
- ↳ Samoloty
- ↳ Wycieczki
- ↳ Biura podróży
- ↳ Z buta przez świat
- ↳ Autostop
- ↳ Campery