Nawadnianie organizmu
Znasz miejsca, które warto polecić? Widziałeś za granicą coś ciekawego, co trzeba zobaczyć? Podziel się doświadczeniami!
- eko112
Nawadnianie organizmu
Siemanko, mamy teraz dosc upalne dni, dużo ludzi zapomina o odpowiednim nawadnianiu organizmu. Jak najlepiej według Was się nawadniac i czym? Ja ostatnio myślałam nad zamówieniem wody http://iwoniczanka.pl/ . Jest ona krystalicznie czysta, posiada kapsel twist off i ekologiczną zwrotną butelkę. Co sądzicie?
- peleryna
Re: Nawadnianie organizmu
Myślę że warto wiedzieć jak nawodnić organizm bo dzięki temu poprawiasz pamięć i koncentrację. Dobrze że wspominasz o wodzie ale potrzebne są też wodne roztwory jonów magnezu, wapnia, sodu i potasu
- Antek76
Jasne, to bardzo istotna kwestia. Jak dla mnie, powinniście przy okazji zadbać o to, by Wasz organizm był odpowiednio wsparty dobrymi ziołami i innymi składnikami. Na bazie takich rozwiązań jak https://www.herbavis.pl/produkt/chanca-piedra sami możecie przekonać się, ile korzyści może Wam to przynieść. Pomyślcie nad tym dobrze.
- Cecylia
Zewsząd słyszy się, że trzeba dziennie wypijać 2-3 litry wody i ja się z tym w zupełności zgadzam. Oczywiście przy jakimś intensywnym wysiłku, na przykład przy całodniowym marszu w górach, zdarzało mi się wypić i kilka litrów jednego dnia.
- medas
Dokładnie, zgadzam się z wypowiedzią powyżej. Takie problemy mają szczególnie osoby starsze. Wielu z nich zmaga się z wieloma problemami i potrzebują nieustannej pomocy. Warto więc do takiego seniora wynająć opiekunkę, która wszystkiego dopilnuje. U nas to zajęcie mało popularne, jednak w Niemczech do jakiegoś czasu zyskuje na popularności. Na stronie https://careofyou.pl/praca-z-seniorem/ można przeczytać wiele pożytecznych informacji dotyczących pracy z osobami starszymi.
- kowalska
Najwiecej to pije wody najbardziej lubie zimną średnio gazowaną najlepiej z dodatkiem cytryny albo imbiru. Ale od czasu do czasu lubie sobie zrobic swiezy sok z owocow albo owocow i warzyw. Kupilam nawet wyciskarke wolnoobrotowa Midea by miec możliwosc robienia soków samodzielnie a nie kupowac kartonowych ze sklepu
Post autor: Eśka »
Nawadnianie organizmu jest ważne i warto szukać ciekawych propozycji jak się chce nawadniać dużo i zdrowo organizm. Moim zdaniem warto mieć w domu wyciskarkę i samemu wykonywać takie soki. Takie różne nowości i nie tylko znajdziesz na pewno na ranking wyciskarek gdzie mają sporo ciekawych ofert.
Post autor: Sandrą »
Wody trzeba pić ze 2litry dziennie by móc normalnie funkcjonować. Co do wyciskarek, to mam w domu, taką wolnobrotową, ale to tez powiem nie zawsze jest czas by robić soki. Jest to też na swój sposób męczące. I to mycie jej. Dlatego jak np nie mam czasu a wybieram się gdzieś z mężem i dziećmi to kupujemy po prostu sok z tymbarka pomarańczowy najczęściej albo jabłkowy 100%
Post autor: Kaśka »
Nigdy nie daję rady wypić tyle samej wody, dlatego ratuję się sokami, ziołowymi herbatamia, albo np. taką wodą z sokiem od tymbarka h2owocSandrą pisze: ↑30 mar 2021, 13:55 Wody trzeba pić ze 2litry dziennie by móc normalnie funkcjonować. Co do wyciskarek, to mam w domu, taką wolnobrotową, ale to tez powiem nie zawsze jest czas by robić soki. Jest to też na swój sposób męczące. I to mycie jej. Dlatego jak np nie mam czasu a wybieram się gdzieś z mężem i dziećmi to kupujemy po prostu sok z tymbarka pomarańczowy najczęściej albo jabłkowy 100%
Post autor: nunuś »
Najlepiej, jeśli pilibyśmy w 100% naszą wspaniałą wodę jednak wiem, że to wcale nie jest takie łatwe, z czasem to się nudzi. Dlatego mam wrażenie, że takie http://korabgarden.pl/produkty/sok-z-cz ... remium-nfc soki warto włączyć. Są pełne witaminy C, a do tego nie zawierają ani zbędnej wody, ani ulepszaczy. Są naturalne.
Przejdź do
- Forum
- ↳ Podróżowanie w Polsce
- ↳ Podróżowanie w Europie
- ↳ Kuchnie Świata
- ↳ Różne
- ↳ Samoloty
- ↳ Wycieczki
- ↳ Biura podróży
- ↳ Z buta przez świat
- ↳ Autostop
- ↳ Campery